onsdag 10 april 2013

Börja våren på trädgårdsmässan!


Ett vårtecken är den stora trädgårdsmässan "Nordiska trädgårdar" på Stockholmsmässan. Den pågår 11-14 april och är på sätt och vis ett startskott för våren. Entusiastiska och glada besökare, mängder av fröer, växter, krukor, trädgårdsprylar av alla de slag och inte minst - många intressanta föreläsningar. Ett besök kan med andra ord ge mycket inspiration att komma igång med vårens trädgårdsjobb.

6 kommentarer:

 1. Låter som en härlig mässa för min man eller min mamma! ;) :) TYVÄRR har jag inte begåvats med trädgårdsintresse. :( Fast jag älskar att gå omkring i växthus ... det luktar så gott. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan gilla trädgård på olika sätt, ett sätt är att vara i trädgården eller i ett växthus och känna dofterna! Kram.

   Radera
  2. Du har helt rätt. Att sitta under kastanjen i en skön solstol och läsa till exempel, är underbart ... :)

   Radera
  3. Ja du ser, då gillar du trädgård! Det låter helt underbart och är verkligen en njutning att bara sitta och läsa, ta en kopp kaffe eller te eller bara gå runt och titta på allt. Sen är det ju ofrånkomligt att det också blir en del arbete om man har en trädgård, men man behöver inte jobba ihjäl sig. Då är det bra att ha en lättskött trädgård som inte kräver för mycket uppmärksamhet.

   Radera
 2. Åh, tänkte på dig när jag såg notis om trädgårdsmässan. Samma sak när jag tidigare i år såg att det kommit ut en ny bok från Ulriksdals trädgårdscafé :) Gissar den också fanns på mässan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med trädgårdsmässa, men det är inte så att jag handlar särskilt mycket. Ibland lite speciella fröer eller någon tidning/bok. Gillar att lyssna på föredrag och bara känna odlingslusten som finns hos de flesta som är där. Har också jobbat på några trädgårdsmässor och pratat om ogräs och läkande växter. Det var riktigt roligt.

   Radera