måndag 4 november 2013

Lila höst

Bland höstlöven fanns också en och annan lila färg att ta vara på. Jag är så glad för att det fortfarande finns blommor kvar att vila ögonen på och försöker att samla färgerna i mitt minne innan de grå/vita färgerna tar över. Även om kvällarna fortare blir mörka, kan dagsljuset vara soligt guldfärgat.

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst är lila toner vackra, inte bara i naturen utan även i inredning och på kläder...

   Radera
 2. Just nu känns det mesta brun i olika nyanser. Kan vara fint men tenderar att bli en enda sörja. Nästan så jag längtar efter vitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vitt ännu. Jag tycker att det är skönt att det fortfarande är milt väder, fast visst ger vitt mycket mer ljus än brunt.

   Radera
 3. Brukar du gå på fotomässan? Är det något att ha? Har aldrig varit på den men funderar på att besöka den i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit där ett par gånger, men inte förra året. Tycker att den är väldigt mycket prylar och sälj och en aning "grabbigt", men har fått intrycket att mässan utvecklats med fler föredrag och utställningar att titta på t ex så ställer Emma Svensson ut "I kroppen min" med bilder på Kristian Gidlund och Mattias Klum ställer ut naturbilder. Får se om jag hinner gå, synd att den inte börjar på torsdagen tycker jag.

   Radera
 4. Mmm..det är precis vad jag också har hört från andra. Emma har jag haft som lärare så det är ju lite extra kul att se hennes bilder. Jag för se. Om tiden räcker till då kanske jag tar en titt.

  SvaraRadera
 5. Ja jag pratade med mina arbetskamrater om det i dag här med att julpynta och klä julgranen. Och de har samma känsla av att det håller på att ändras.

  Tack snälla för att du påpekade att länken till minicupcakes blivit fel. Nu är det ändrat.:-)


  Oj då! jag det blir lätt stressigt och mycket de här veckorna innan jul. Jag vet inte ur mycket tid du har på dig under dagen men om du hinner är ett tips att köpa färdig pepparkaksdeg (jag har läst i Allt om Mat att Gille pepparkaksdeg är mycket bra och därefter kommer Skogaholms). Jag skulle inte kavla ut degen utan rulla ut den lite till och sedan skära i tunna runda skivor och lägga på en plåt. Kanske dekorera med något enkelt som strössel bara för att få de att se lite roligare/festligare ut. Sedan stoppar du i kakor i påsar (eller sådan där prassligt genomskinligt omslagsplast) knyter med något dekorativt snöre eller band. Alternativt så skulle jag göra klassisk cornflakes i choklad (vet inte om du har recept på det. Annars kan du få av mig. Jag trodde jag hade det här på bloggen men insåg idag att det var i min förra blogg, Inspiration.) Det är enkelt att göra större mängd av och sedan bryta av i mindre bitar och sedan lägga i påsar eller prasselplast som du knyter med något dekorativt snöre eller band.

  Ja det är vad jag spontant kommer på nu. Hör av mig om jag kommer på något mer.

  Ha en bra vecka du också. Och kör inte för hårt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tant Gul - tusen tack! Vilket långt och fylligt svar jag fick och till och med här hos mig. Funderade lite på liknande godis typ choklad med puffat ris, men jag tror att dottern är inne på pepparkakor. Håller med om att det går bra att köpa färdig deg, det är dekoren som gör pepparkakorna unika. Får se vad vi hinner med. Tack än en gång!

   Radera