fredag 13 december 2013

Decembertanke

Även om hösten varit mild och lång, börjar även jag till sist inse att det är vinter och kanske dags att byta till bilder med anknytning till den här tiden. Dock inga vintervyer för de dröjer än så länge, däremot frukter som har lite julkänsla. Både frukt och grönsaker kan vara fina juldekorationer - dessutom går de att äta upp! I helgen är det tredje advent och alldeles snart är det jul. Advent är en tid som jag tycker väldigt mycket om, men tiden går alltid för fort. Jag vill hinna stanna upp och bara titta på alla stjärnor och ljus. Vill hinna baka, göra godis och dricka te. Hur har ni det i adventstider, hinner ni ta det lugnt eller är det stressigt? Önskar en skön helg med tid för lite adventsro bland allt som ska fixas!

10 kommentarer:

 1. Hej
  Jag har stressat färdigt för i år. Här är det lugnt tempo som gäller.
  Det blir jul oavsett vad man gör eller inte gör.
  Idag skördade jag jordärtskockor och det är extra härligt att kunna skörda ända fram till jul.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter skönt, du har ju alldeles rätt i det du skriver. Jag älskar jordärtskockor och just att kunna skörda den här tiden är en härlig känsla. Ha det gott du också!

   Radera
 2. Det brukar vara hektiskt så här års men i år känner jag att det finns lite tid att stanna upp och ta det lugnt. Kanske beror det på att vi inte tar så allvarligt på alla förberedelser utan gör det som vi verkligen gillar. Vi har skalat bort många måsten man blir kanske klokare med åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt det låter och så klokt att skala bort en del, särskilt om alla inblandade är överens. visst finns det en hel del som är onödigt, bättre att fokusera på det som är viktigast för en själv. Ha det bra!

   Radera
 3. Hej. Ja adventstiden är den bästa tycker jag. Nu är alla "måste"kalasen avklarade så nu får det bli jul när det vill. Underbara bilder på julfrukter. Hoppas att du får en fin vecka och en härlig julhelg såsmåningom. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att du gillar frukterna. Advent är en sådan speciell tid så jag vill att den ska räcka länge. Jag önskar dig en fin julhelg tillbaka och skickar en digital julkram!

   Radera
 4. Vart tog december vägen? Det känns som att tiden rusar fortare och fortare...
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min upplevelse varje år, trots att jag inte alls vill stressa. Tycker att det är en förskräcklig stress i skolan också med allt som plötsligt hopas på slutet av terminen. Ha det fint!

   Radera
 5. Nu är julen över och jag hoppas du har mycket lugn kvar i kroppen.
  Precis en sådan orange pumpa (vet inte namnet) har jag kvar på köksbordet, sedan i höstas. Tycker den är så tjusig och kan inte riktigt ta mig för att äta upp den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kände mig riktigt avkopplad, men så fort tjejerna börjar skolan och vardagen är igång går allt för fort igen. Verkar vara svårt att undvika, trots att jag försöker. Det är en turbanpumpa, visst är den fin! Har inte heller ätit den, men den ska vara god...

   Radera