tisdag 25 juni 2013

Trädgårdens vänner och fiender på facebook

Nu har jag startat en facebook-sida för min bok "Trädgårdens vänner och fiender". Tanken är att jag där ska ta upp händelser kring boken och även lägga in tips och tankar kring skadedjur, nyttodjur, sjukdomar och balans i trädgården. Jag blir jätteglad om du har lust att gå in och gilla sidan. För att komma åt vissa funktioner behöver jag fler gillamarkeringar...Här hittar du sidan.

19 kommentarer:

 1. Oj så spännande! Boksläpp? Helt missat detta.
  Har en fråga av lite annan art: Vad använder du för kamera? Dina bilder är fantastiska.
  Obs att jag vet att det inte enbart är kamerans förtjänst, men nyfiken ändå!

  /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara, vad roligt att du gillar bilderna. Jag blir väldigt stolt och glad när du säger det. Bilderna är tagna med Canon EOS 50D eller EOS 7D. Min bok Kom ut under våren på Norstedts förlag och handlar om att skapa balans i trädgården utan att använda bekämpningsmedel. Det är jag som skrivit och fotograferat - ett riktigt drömprojekt.

   Radera
 2. Fantastiskt fin bild! Själv tvingas jag umgås med spinn - blir inga snygga foton och växterna lider. Och jag med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att du gillar bilden på den fredliga och (enligt mig) vackra blombocken! Spinn är inte trevligt, det ser så trist ut. Har du försökt att spruta vatten med hård stråle på bladen/växten? Eller såpvatten?

   Radera
 3. Vilka underbara bilder du tar! Önskar dig en härlig sommar! /Kinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacktack Kinna - jag blir så glad! Ha en härlig sommar du också!

   Radera
 4. Hoppas riktigt många gillar sidan ! Kram. :)

  SvaraRadera
 5. Självklart går jag in och gillar. Det är spännande med alla kryp även om man inte vill ha alla av dem i sin trädgård. Kramar från Enskede.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag att du inte vill, där vill man ju helst bara ha nyttodjuren... Tack för gillandet!

   Radera
 6. fast vi har bara nyttodjur, pollinerare och annat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du tittar in och tack för all support! Din trädgård verkar helt underbar - helt enkelt en trädgård i balans.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Skrotade runt lite på nätet och då hittade jag blomsterillustrationer gjorda av en herre vid namn Granville. Blomsterillustrationerna var gjorda á la Elsa Beskow, dvs växterna hade antagit mänskliga skepnader. En av bilderna föreställer en vallmo. Vallmokvinnan har frökapslar i ett band runt midjan, och ur dessa strör hon ut vallmofrön. Inget konstigt så långt, men vid hennes fötter vrider sig skalbaggar i plågor (de har väl antagligen ätit av vallmofröna). Nu undrar jag, är detta fritt taget ur luften, eller stämmer detta verkligen?
  Hälsningar
  /Ruben

  Här länk till illustrationen:
  http://www.panteek.com/Fleurs/pages/flr108-171.htm  http://www.panteek.com/Fleurs/pages/flr108-171.htm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du kikar in här och intressant iaktagelse angående illustrationen av Granville. Bilden är väldigt speciell och jag gillar den. Jag har inte hört att fröna är giftiga för skalbaggar, men ska gärna fundera vidare på din fråga. Min tolkning är snarare att vallmoflickan söver skalbaggarna med vallmons alkaloider som har en lugnande/sövande inverkan.

   Radera
 9. Ja, kanske det är därför lysmasken är med på bilden för att markera att det är natt (och alltså sovtid).
  /R

  SvaraRadera
 10. PS
  När jag tittar lite närmre ser jag nu, att en av skalbaggarna har nattmössa på sig och det har man ju inte om man kolavippat! ;-)

  /R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju helt underbara detaljer! Trots att jag tittade på illustrationen såg jag inte nattmössan, då är det helt klart att de sover - om än djupare än vanligt på grund av vallmons sövande inverkan.

   Radera
 11. Ever wanted to get free Twitter Followers?
  Did you know you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

  SvaraRadera