torsdag 3 oktober 2013

Chokladfestival

För alla som älskar choklad finns möjlighet att få sitt lystmäte på Chokladfestivalen som pågår från 3:e oktober till och med söndag 6:e oktober. I år har festivalen flyttat in på Stockholmsmässan där man delar utställningshall med Hem & villamässan. Bland utställarna finns många fina svenska chokladtillverkare med choklad och praliner av olika slag som till exempel Chokladfabriken, Åre chokladfabrik och Singö choklad. Olika importörer/tillverkare visar upp ett fantastiskt urval av kvalitetschoklad. Bland dem är jag väldigt förtjust i Zebeda Chokolate som har underbar choklad men också mycket tankar kring choklad och hälsa samt Beriksson som i år särskilt lyfter fram den vietnamesiska chokladen Marou, tillverkad av ekologiskt odlade kakaobönor från Mekongdeltat. Chokladen, som fått mycket positiv uppmärksamhet,innehåller enbart kakao och rörsocker vilket ger stort fokus på den rena smaken. Smaken blir ändå olika beroende på i vilken jordmån och i vilket klimat bönorna vuxit. Naturligtvis finns fler intressanta utställare och skickliga konditorer med bakverk. Dessutom blir det final i tävlingen Årets konditor. Läs mer här om du gillar choklad och har lust att göra en djupdykning i chokladutbudet just nu!

2 kommentarer:

 1. Eva, vilka vackra bilder du tar! Älskar färgerna. Grönt och skirt men ändå färgstarkt. Hösten vart lång och mild men nu ligger här ett tunnt lager snö och det är minusgrader för första gången i vinter. Härligt tycker jag.
  Skulle kunna tänka mig en chokladfestival nu. Zebeda och Marou är inga jag hört talas om. Kanske dags att ta en chokladletartur på stan igen och se vad som finns här i Gbg.
  Trevlig helg!
  Kram/åsa

  SvaraRadera
 2. Tack Åsa, vad glad jag blir över dina snälla ord! Jag gillade den långa milda hösten, fast det är fint nu också. Inte för kallt och bara lite snö som gör det ljusare. Zebeda har en gårdsbutik i Viskafors och en butik på Vegagatan i Göteborg, annars kan man hitta deras choklad hos andra butiker. Intresset för choklad har verkligen ökat och det finns många som har god choklad idag. Kram!

  SvaraRadera