fredag 4 oktober 2013

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag har verkligen etablerat sig som en dag för bullfika. Inte så konstigt eftersom det är lätt att köpa med sig bullar, gå på café eller att baka hemma. Det doftar helt ljuvligt när kaneldoften sprider sig och passar alldeles perfekt så här i början av oktober. Kanel har också en del positiva effekter på hälsan, den stimulerar matsmältningen, är slemlösande och har till och med visat sig kunna sänka blodsockret - fast då bör man förstås inte välja just bullar i första hand. För mycket kanel kan dock bli ansträngande för levern och maxintaget bör inte ligga över 1 tesked per dag. Kanelbullarna på bilden ska jag inte ta åt mig äran av, de har en av mina döttrar bakat och de är riktigt goda.. Gissar att ni har era egna recept på bullar, så jag nöjer mig med att önska er en härlig hösthelg!

6 kommentarer:

 1. Bästa dagen tycker min man som är kanelbulleman. Han fick 8 köpta bullar och jag tror inte det finns några kvar imorgon. Ja någon last skall man väl ha.
  Allt gott till dig och tack för din hälsning
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åtta bullar var bra jobbat! Bra då att koncentrera sig till en särskild dag. Tror inte kanelbullar är så allvarlig last. De har något väldigt mysigt över sig förutom den goda smaken av kanel.

   Radera
 2. Så gott! Ser fram emot när min son börjar baka kanelbullar till mig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen härligt. Båda mina döttrar älskar att baka (även att laga mat, men bakning är förstås bäst) och de är duktiga. Det är jättekul! Däremot kan jag säga att jag nästan aldrig bakar längre, det finns inte plats för mer bakverk:). Fast det är bara kul att de gillar att baka!

   Radera
 3. Hey! I found you through Christina Greve! I love your flowers! ;) The last photo is danish bread? I don´t know how to say it in english, but if it is, I love it! We love it here in México! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you very much! Nice to have you here. The bread is cinnamon roll but made in another form. Here in Sweden we have a day in october called "The day of the cinnamon roll" and a lot of people bake or buy them this day (of course also other days but specially this day!).

   Radera