söndag 19 maj 2013

Gör en kirskålspaj

Hoppas att ni haft tillfälle att vara ute en del under pingsten. Regnet verkar ha kommit på flera platser, inte så kul när det är helg - ändå välbehövligt för att allt ska växa och frodas. Något som definitivt växer är förstås kirskål. Att få bukt med det envisa ogräset är näst intill omöjligt. På bilden har de första späda bladen börjat titta fram, nu är det gröna kirskålsmattor både i trädgårdar och parker. Bättre då att göra en kirskålspaj. Här hos tidningen Hälsa finns mitt recept. Bladen ska helst vara späda, men har de blivit grövre är det bara att förvälla dem ett par minuter för att mildra den kraftiga smaken. Jag gillar kirskålens smak väldigt mycket just i en paj. Den har en pepprig karaktär som passar fint som kontrast till de mildare smaker som pajskal och övrig fyllning har. Smakligt ogräs!

4 kommentarer:

 1. Pajen ser underbar ut ... Tror inte jag ätit kirskål - men eftersom jag är galen i kål, så gillar jag det säkert! Bra att kunna använda ogräset till nåt bra - och gott! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om man inte orkar med att äta upp all kirskål känns det ändå bra att kunna använda den till något. Jag gillar den här pajen, men kirs har en speciell smak så man får testa.

   Radera
 2. Det måste jag prova...för det har jag gott om. krsm och tack för tipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pröva att laga en kirskålspaj. Kirskålen får en kraftigare smak än t ex spenat, men jag tycker att den passar väldigt bra just i paj. Har prövat att ersätta spenat med kirskål i andra sammanhang men det är inte alltid smaken passar. Hoppas att du gillar den!

   Radera