torsdag 30 maj 2013

Nässelpesto

Maj har gått fortare än fort. Det är som att vissa månader är kortare än andra fast de inte är det. I år kom våren sent och det känns som om den var kortare än någonsin. Plötsligt är det försommar och alldeles snart börjar juni. Var tog vitsipporna, narcisserna och körsbärsblommorna vägen? Något annat jag inte hunnit med är ogräsplock och ogräsmat, men som tur är finns vissa ogräs kvar ett tag till. Slår man eller klipper ner nässlorna kommer nya fina skott och då kan man pröva att göra nässelpesto. Här hos tidningen Hälsa finns min variant på nässelpesto. Gott till pasta eller som smaksättning på crostini. Testa om du inte gjort det!

7 kommentarer:

 1. Det låter riktigt smarrigt. Ett bra sätt att ta kål på nässlorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är det! Men nässlor sprider sig inte så fasligt som t ex kirskål.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Åh är så feg vad gäller nässlor. Det är för mig så förknippat med något negativt att jag inte kan tänka mig att äta det. Vackra bilder! Din bok är också jättefin. Har inte haft så mycket tid för bloggen de senaste veckorna men jag kommer snart göra ett inlägg om din bok i min bloggg.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla rara och uppmuntrande ord om bilder och bok. Jag blir otroligt glad för att du tycker om boken, det är ett ämne jag själv känner väldigt starkt för och jag är oerhört tacksam över att jag fått göra den. Vad kul om du gör ett inlägg, men känn ingen stress......PS. Nässlor kan faktiskt vara bra till mycket.

   Radera
 3. Spännande, fast jag är inte jätteförtjust varken i nässlor eller pesto :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du hoppa över den kombinationen, det finns mycket annat gott att äta - kirskål till exempel!

   Radera